Over ninekdote

Nineke Verhoofstad (1985) groeide op in een dorp aan de Waal en studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze combineert storytelling, poëtische anekdotes en korte verhalen onder de noemer Ninekdote. Voor haar is het de kunst om dichtbij zichzelf te blijven en tegelijkertijd nog steeds in contact te zijn met haar publiek. 

Wat ooit begon als een agendapunt bij vergaderingen is uitgegroeid tot een eigen interpretatie* van de anekdote:

ninek(dot)e(s/n): ninek’dot-e, korte verhalen en gebeurtenissen die hoognodige nood bij de verteller (Nineke) creëert om deze naar buiten te brengen

*Waarschuwing! Het lezen kan gepaard gaan met optrekken van de mondhoeken. Gevolgd met het geluid dat klinkt als: Ha… Ha (2x)

Eerste publicatie is een feit! Met het verschijnen naast 12 andere dichters in de verzamelbundel Vrijspraak van uitgeverij Proces Verbaal:

Nineke Verhoofstad speelt in haar ‘Pamflet voor een geïrriteerde poes’ met de verwachtingspatronen rondom de vrouwelijke schaamstreek, of zoals ze in eigen woorden schrijft: KUTje.

Vrijspraak is te koop: https://www.proces-verbaal.nl/product/vrijspraak/

Nineke schrijft daarnaast nog voor:

Forkeeps Collective over Ninekdote

Mensen die precies de juiste woorden kunnen vinden zijn zeldzaam, net als een schat. Daar moet je lang naar zoeken of open voor staan om te vinden. En als je er dan een hebt gevonden? Koesteren, lief voor zijn, en vaak naar luisteren.

Meer lezen van Nineke op Forkeeps collective doe je hier!